Dierenartsenpraktijk Beekdal
Dierzorg op maat, wel zo persoonlijk
  • Dierenarts Gorssel

Fysiotherapie voor dieren

Onze dierenarts Corali van Bork is in 2008 afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie van Tim van der Laan, dit is een fysiotherapie-opleiding voor mensen. Omdat de anatomie van mensen en dieren redelijk overeen komt is de fysiotherapie voor mens en dier vergelijkbaar.

Om fysiotherapie ook in te kunnen zetten bij honden heeft Corali een aanvullende cursus hydrotherapie gevolgd.

Welke klachten heeft mijn hond?

Voordat we gaan praten over behandelen door middel van fysiotherapie is het belangrijk om een idee te hebben wat er met de patiënt aan de hand is. Het zien/opmerken van de klachten is hierin heel belangrijk.

Behandelplan fysiotherapie voor de hond

Aan de hand van een fysiek onderzoek gaat Corali een behandelplan opstellen. Tijdens het onderzoek moeten we onder andere ontdekken wat er aan de hand is.
Na het vaststellen van het probleem gaat de dierenarts samen met u kijken naar een oplossing en door middel van welke oefeningen deze oplossing bereikt kan worden.

Simpele oefeningen voor de hond

Het aspect waarin fysiotherapie anders is bij mensen dan bij dieren. Is dat het de bedoeling is dat bij de hond de eigenaar na een paar keer oefenen bij dierenarts Corali, zelf aan de slag kan. Natuurlijk plannen wij controlemomenten in in de praktijk en er kan altijd gebeld worden voor overleg.

In veel afspraken die bij ons gemaakt worden merken wij het voordeel van de opleiding fysiotherapie die Corali gevolgd heeft. Dit geldt zowel voor het onderzoek, als voor de opties voor behandeling. Het is altijd heel mooi om te zien wat je al kunt bereiken met een paar simpele oefeningen.

Als u denkt dat fysiotherapie uw dier(en) ook kan helpen, bel dan om een afspraak te plannen bij dierenarts Corali.


Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, opmerkingen, of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0575 - 49 00 42, een e-mail te sturen naar contact@dapbeekdal.nl, of door onderstaand formulier in te vullen.