Dierenartsenpraktijk Beekdal
Dierzorg op maat, wel zo persoonlijk
  • Dierenarts Gorssel

Gedragstherapie voor dieren

Gedragstherapie voor honden

Probleemgedrag bij honden kan op allerlei manieren ontstaan. Het oplossen of verbeteren is maatwerk. Daarom werkt dierenartsenpraktijk Beekdal uit Gorssel samen met een gespecialiseerd gedragstherapeut/kynologisch instructeur.

Maak kennis met  Krista te Vaanholt. De werkwijze en manier waarop ze omgaat met u en uw hond past precies binnen de kernwaarden van dierenartsenpraktijk Beekdal, betrokken en transparant. Dierenarts Corali heeft een korte lijn met gedragstherapeut Krista, wat maakt dat onder andere een snelle oplossing in spoedsituaties mogelijk is.

Hoe begrijp je de problemen van je hond?

Het is een simpele vraag, het antwoord zal alleen niet zo simpel zijn. Probleemgedrag kan op veel verschillende manier ontstaan. Veelal komen gedragsproblemen bij de hond voort uit angst, verveling of stress.

Krista ziet het als uitdaging om, op een manier die zoveel mogelijk past bij u en uw hond, samen aan het werk te gaan. Daarnaast wil ze u graag leren hoe het gedrag van uw hond veranderd kan worden.

Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem te herkennen en daarop te reageren. Zo kan er, in kleine stapjes, geleerd worden om het gedrag te veranderen.

Veel voorkomende gedragsproblemen bij honden

Wat kenmerken wij als gedragsproblemen? Welk gedrag hoort bij het soort hond en welk gedrag is onacceptabel. Voordat je een (ras)hond in huis neemt is het belangrijk om je te verdiepen in het gedrag dat hoort bij het soort ras. Er zijn veel verschillende soorten honden en daarmee ook veel verschillende soorten gedragingen. Valt het gedrag van de hond niet onder de raspspecificaties en u heeft zelf ook twijfel of het gedrag gewenst is, dan is het van belang om contact op te nemen met uw dierenarts Corali.

We helpen u graag met het onderzoeken of het gedrag wel of niet gewenst is. Graag geven wij een aantal voorbeelden van voorkomende gedragsproblemen bij honden:

  • Trekken aan de lijn
  • Schooieren
  • Agressief naar andere honden of mensen
  • Veel blaffen
  • Kapot maken van spullen in huis

Dit zijn allemaal gedragingen die zeker af te leren zijn. Hiervoor is geduld en tijd nodig en goede begeleiding.

Gedegen opleiding tot gedragstherapeut

Om een goede gedragstherapeut te zijn heeft Krista een opleiding tot Kynologisch gedragstherapeut gevolgd bij Dogvision. Daarnaast is ze lid van Alpha, de beroepsvereniging voor gedragstherapeuten. Ook is Krista gediplomeerd kynologisch instructeur.

Ervaring heeft ze opgedaan met haar eigen honden. Dit zijn een aantal afstandshonden met probleemgedrag, hierdoor begrijpt Krista ook hoe lastig ongewenst gedrag kan zijn. Hoe het voelt om niet meer te weten hoe je verder moet met je hond.

Op dit moment heeft Krista een Engelse Cocker Spaniël, Sari, en een kruising Teckel-Cavalier, Binky. Beide zijn ‘tweedehondjes’.

Naast de eigen praktijk ‘Rond de hond’ geeft Krista les bij Hobbydogs, een hondenschool in Apeldoorn. Ook werkt ze als vrijwilligster bij de therapie-tak van Hulphond Nederland.

Twijfel niet en neem contact op met Dierenartsenpraktijk Beekdal om eventuele problemen met uw hond vrijblijvend te bespreken.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, opmerkingen, of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0575 - 49 00 42, een e-mail te sturen naar contact@dapbeekdal.nl, of door onderstaand formulier in te vullen.