Dierenartsenpraktijk Beekdal
Dierzorg op maat, wel zo persoonlijk
  • Dierenarts Gorssel

Nazorg na de operatie

Uw hond of kat is (of wordt) geopereerd bij ons in de dierenartsenpraktijk. Belangrijk om te weten is dat narcose altijd een risico is voor uw huisdier. Wij zullen de narcose aanpassen, afhankelijk van de ingreep en de eventuele risico's die uw huisdier kan oplopen. Zo zorgen we dat de ingreep zo veilig mogelijk verloopt.
 
Tijdens de narcose kan de lichaamstemperatuur van uw dier wat gaan dalen. Wanneer uw dier weer wakker wordt uit de narcose keert de temperatuur weer terug naar normaal. Dit kan soms even duren.
Het kan daarom zijn dat honden wat onrustig zijn na de narcose (rillerig, pieperig). Het lijkt alsof uw dier pijn heeft. Dit is meestal niet het geval, dit is het effect van de narcose die aan het uitwerken is.
 
Wij geven tijdens de operatie al een injectie met pijnstiller en eventueel ook antibiotica, zodat de pijn van de ingreep zo min mogelijk is na die tijd.
 

Bij thuiskomst:

  • Geef uw dier een lekker warm comfortabel plekje om bij te komen van de narcose.

  • Laat uw dier zoveel mogelijk met rust, om bij te komen.

  • Uw dier mag in feite bij thuiskomst al wat eten indien dat gewenst is. Zorg er wel voor dat de eerste dag in ieder geval het eten in kleine porties wordt verdeeld. Dieren zijn vaak wat misselijk door de narcose en het kan gebeuren dat uw dier een keer overgeeft. Het kan ook zijn dat hij/zij helemaal niet wil eten. Dit is niet erg zolang het niet langer dan 1 dag aanhoudt. Water moet wel gewoon beschikbaar zijn.

  • De eerste 10 dagen na de operatie moet uw dier rustig blijven om een goede wondgenezing te bevorderen. Niet teveel springen, rennen en niet zwemmen. Wij adviseren meestal om katten deze periode binnen te houden. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor soort operatie er is uitgevoerd. Uw dierenarts zal u hier persoonlijk over adviseren

  • Als uw dier de neiging heeft veel te likken aan de wond adviseren wij altijd een pakje of een kraag. Veel likken kan namelijk tot wondirritatie of zelfs een ontsteking leiden. Als wij deze kraag of het pakje niet zelf al hebben om gedaan bij het dier kunt u hierom vragen. Wij hebben deze beschikbaar in de praktijk.

Eventuele medicatie:

Het kan zijn dat uw dier na de operatie medicatie nodig heeft. Dit zullen wij, indien nodig, voorschrijven. Indien u medicatie mee heeft gekregen moet u dit ingeven zoals omschreven staat op het etiket.

Blijft uw dier na de operatie erg sloom, braakt hij/zij veelvuldig of vertrouwt u iets niet met betrekking tot zijn/ haar gezondheid? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, opmerkingen, of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0575 - 49 00 42, een e-mail te sturen naar contact@dapbeekdal.nl, of door onderstaand formulier in te vullen.