Dierenartsenpraktijk Beekdal
Dierzorg op maat, wel zo persoonlijk
  • Dierenarts Gorssel

Wintertips Kat

Vacht

De gezellige tijd met de kat op schoot breekt weer aan. Voor de vacht is de winter een lastige tijd. Buiten koud en binnen warm. In de vorsttijd wordt de vacht ook droog met als gevolg dat bij aaien statische elektriciteit kan ontstaan. Vooral als u zelf bijvoorbeeld fleece draagt kan het gebeuren dat als u het lijf van de kat hebt geaaid en dan met de hand naar de kop gaat de vonk overspringt op de neus of oren van de kat. Dit is voor de kat niet fijn! Probeer neus en oren te vermijden. Het slapen in een hangmandje aan de verwarming is niet erg goed voor de vacht.

Vlooien

Bij vlooien-problemen wordt altijd aan de zomer gedacht, maar helaas zien we even veel problemen in de winter. Zomers worden er een paar vlooieneitjes in uw huis gelegd die daar rustig liggen te slapen. Als het dan buiten kouder wordt en u weer meer in huis gaat lopen, komen ze door de trillingen uit en blijkt het in huis ook nog aangenaam warm te zijn. Dit is voor de vlooien een reden om weer nieuwe eitjes te gaan leggen. Het is verstandig de hele winter door tegen vlooien te blijven behandelen. Denk bij de behandeling ook aan de hogere plaatsen waar uw kat graag ligt. Zoals bijvoorbeeld op de kast. Let op de plaatsen waar uw kat graag ligt, maar die niet elke keer stof gezogen worden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, opmerkingen, of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0575 - 49 00 42, een e-mail te sturen naar contact@dapbeekdal.nl, of door onderstaand formulier in te vullen.